Trimschema

Trimschema Ruwhaar Teckel:

Daar gebleken is, dat ruwharige teckels nog wel eens in terriër-model getrimd worden, (hetgeen absoluut fout is!) willen we U hier een trimschema geven, zodat U dit mee kunt nemen naar Uw trimsalon om te laten zien wat de bedoeling is. Ruwharige teckels worden doorgaans tweemaal per jaar geplukt. Indien Uw hond deelneemt aan een tentoonstelling of clubmatch moet hij/zij tenminste twee maanden voordien getrimd worden. Na het trimmen blijft de zachte ondervacht over en de hond heeft tijd nodig om weer in een juiste beharing te komen: ondervacht en bovenvacht.

In de rasstandaard staat duidelijk dat de ruwharige teckel er op een afstand uit behoort te zien als een korthaar met uitzondering van het garnituur (wenkbrauwen en baard). Het lichaam, benen en staart op één lengte trimmen. Een klein plukje haar mag ter accentuering van de voorborst blijven zitten.

Schedel, oren, wangen en nek worden eveneens kort getrimd. Als wenkbrauwen blijven twee gescheiden boogjes boven de ogen staan. Ieder boogje loopt van de binnenooghoek tot de buitenooghoek. Tussen de wenkbrauwen en onder de binnenste ooghoek wordt het haar weggeplukt. Trek voor het bewerken van de baard een denkbeeldige lijn van buitenooghoek tot mondhoek, dit geeft de vorm van de baard aan. Trim voorzichtig de lange punten van snor en baard naar verhouding bij. Let erop dat het teveel aan haar tussen de voetzooltjes wordt weggehaald met het oog op klitvorming. De voeten worden ook kort en rond bijgewerkt en de nagels indien nodig geknipt.

trimschema